Geri

Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti'ye ve Samsun'a ihanet ediliyor

Görünen o ki, Sayın Cumhurbaşkanının önüne kendi istedikleri aday adaylarını sunacaklar. Buna resmen hile denir, buna aldatma denir, buna koskoca Cumhurbaşkanını kandırma denir, buna ihanet denir.

12:55:57 | 2024-02-01
Fatih ÇAKIR
Fatih ÇAKIR      fatih.cakir@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Bir seçim arefesine daha girdik. Heyecan dorukta. Özellikle iktidar partisi AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayları merakla bekleniyor.

Vatandaş tarafında adayın kim olacağı merak edilirken, aday adaylarında da tatlı bir heyecan hakim.

Mevcut Belediye Başkanları içerisinde başarılı işlere imza atmış isimler bulunurken, ilk defa aday adayı olup, sanki aday olmuşcasına gece gündüz sahada çalışanlar da var.

Bunların yanında bir de sahanın tozunu yutmayan, anketlerde çıkmayan ve halkta karşılığı olmayan, ancak sadece torpille aday olmaya çalışanlar da az değil.

İşte bugün Samsun'da torpille aday olmaya çalışanlara bir tepki var. Ve yine vatandaşın istediğini değil de kendi istedikleri kişileri aday yapmaya çalışanlara...

Şu an Samsun'da tam bir anket cambazlığı yapılıyor, yapanlar da belli.

*******

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç... Son 5 yılda ilçede önemli işlere imza atan bir isim. Ancak Terme'de Şenol Kul'u aday yapmak isteyen güçler bir oyun peşinde. Anket manipilasyonu yaparak kendi istedikleri kişiyi ankette önde çıkarmak adına aday adayı dahi olmayan, hatta ve hatta Başkan Ali Kılıç'ın yanında duran, destek veren Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Alemdar'ı da ankete dahil ederek, Başkan Ali Kılıç'ın oyunu bölme peşinde.

Ankete, uyanıklığa bakar mısınız? Başkana destek veren başkan yardımcısının adı var, başarılı işlere imza atmış, halk tarafından sevilen mevcut başkanın adı ankette yok. Nasıl bir tuzaktır, nasıl bir oyundur bu?

Kardeşim aday yapmaya çalıştığınız isim şaibeli değil mi? Bir çok şaibesi varken ve daha önce aday gösterilmediği için Millet İttifakı'na çalıştığı bilinirken, neyin peşindesiniz siz beyler?

Usulsüz ruhsat vermeden, dairelere kadar bir çok şaibeli işleri konuşuluyor sokakta. Hal böyleyken bu neyin hesabıdır?

Adama sormazlar mı, "Kurgulanmış anketlerle Cumhurbaşkanını kandırmaya nasıl cesaret edersiniz? diye.

En sorunsuz ilçeyi en sorunlu ilçe haline getirmeye kim ya da kimler çalışıyor?
Terme'de mevcut bir belediye başkanı var, çalışmalar, projeler gayet güzel devam ediyor ve üstelik vatandaş da, STK'lar da memnun.

Çarşamba'da Taner Özden ve Halit Doğan gerçeği varken, halkın istediği, projelerin tıkır tıkır işlediği bir ilçenin ayarlarıyla neden oynanmak isteniyor? Amaç kazanmak mı, kaybetmek mi?

Teşkilatın içinden gelmiş bir mevcut belediye başkanı yerine elin Alamanyalarından gelen birini aday yapmaya çalışmak düpedüz AK Parti'ye, Cumhurbaşkanına ihanetir.

Hakkı korumak Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevidir.

Açık açık yazıyorum, Terme'de Şenol Kul demek, kaybetmek demektir. Bunun da hesabını Cumhurbaşkanına veremezsiniz.

Bunun adı kul hakkıdır, adaletsizliktir. Adında adalet olan bir partiye hileyle aday yapmak yakışmaz.

*******

Başka bir örnek de İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Yahya Çınkıl... Tüm anketlerde en yakın rakibine büyük fark atıyor.

Aday adaylığını açıkladığı ilk günden itibaren sahada. İlkadım'da oldukça seviliyor. Tüm muhtarların, derneklerin desteğini arkasına almış.

Daha doğrusu İlkadım'da adeta Yahya Çınkıl rüzgarı esiyor.

Sokak onu istiyor, halk onu istiyor.

Peki AK Parti'nin yukarısında kendisine görev verilenler ne yapıyor? Ben söyleyeyim, görevlerini kötüye kullanıyor.

Kendi istedikleri kişiyi aday çıkarmak için önceki anketleri yok sayıp, yeni bir anket yapıyorlar. Yeni ankette öyle bir oyun oynanıyor ki, halkın istediği Yahya Çınkıl, insanlara sorulmuyor bile.

İşe bakar mısınız? Vatandaşa sunulan üç isim arasında Yahya Çınkıl'ın ismi yok.

Açıkça bir karartma söz konusu...

Görünen o ki, Sayın Cumhurbaşkanının önüne kendi istedikleri aday adaylarını sunacaklar. Buna resmen hile denir, buna aldatma denir, buna koskoca Cumhurbaşkanını kandırma denir, buna ihanet denir.

Lamı cimi yok.

Buradan sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Duyulur mu bilmem, ancak ben gazetecilik görevimi yapayım.

Samsun'un ayarlarıyla, Samsun'un geleceğiyle oynuyorlar. Size sunulan anketler yalan ve de yanlış...

Size bu tuzakları kuranları yanınızdan ve partiden bir an önce uzaklaştırmanızda fayda var. Yoksa çok daha dolaplar döner.

Samsun bugüne kadar ne kaybettiyse hemşehricilikten ve etnik gruplaşmalardan çekti. Diğer şehirler son 20 yılda alıp başını giderken, Samsun yerinde saydı.

Beyler, kendinizi değil, şehrinizi düşünün. Bu şehrin ayarlarıyla oynamayın, etnik gruplaşmadan vazgeçin. Yoksa halk bunun cezasını keser.

Elinizdeki yetkiyi kötüye kullanmayın, size görev veren Cumhurbaşkanının güvenini boşa çıkarmayın.

Zira sayın Cumhurbaşkanı kendi çiftliğiniz gibi Samsun'un geleceğiyle oynayın, at koşturun diye size görev vermedi.

Şehrinize ve partinize ihanet etmeyin. Yetkilerini ahbap-çavuş ilişkisi için kullananlara yazıklar olsun.

Son kez sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum...

Samsun'da birlerinin istediği değil, Hakk'ın ve Halkın yanında olanlar aday olmalıdır.

Nokta...

 


termeilkadımali kılıçyahya çınkılsamsunadayak particumhurbaşkanı


Yazıyı Sesli Dinle