Geri

Samsunspor Başak'ı biçti...

Bu galibiyete bir başlık verilecek olursa, "Samsunspor, Başak'ı biçti..." olurdu heralde. Samsunspor, oynadığı oyunla bu sene daha çok canlar yakacağa benziyor. Gerisi taraftarda...

09:48:28 | 2024-09-20
Fatih ÇAKIR
Fatih ÇAKIR      fatih.cakir@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Geçtiğimiz hafta sonunda hakem rezaletinin tavan yaptığı maçta Konyaspor'a evinde kaybeden Samsunspor, erteleme maçında Başakşehir'i yenerek hem bu puan kaybını telafi etmek hem de yeni bir galibiyet serisi yakalamak istiyordu.

Hafta içi maçı olmasına rağmen iyi sayılabilecek ve oldukça etkin bir taraftar topluluğunun önünde çıktı Samsunspor Başakşehir karşısına. Maça istediği gibi de başlayamadı aslında. İlk 20 dakikada konuk ekibin oyun üstünlüğü ve bulduğu pozisyonlar göze çarparken, Samsunspor taraftarını da tedirgin etti açıkçası.

Ancak 20. dakikadan itibaren rakibin etkili oyununu durdurmayı başaran ve oyun kontrolünü eline alan bir Samsunspor izledik.

Thomas Reis'in öğrencileri, Konyaspor yenilgini unutup, derslerine iyi çalışmışlar zorlu maç öncesi. Oldukça diri bir futbol ortaya koyan Samsunspor, ilk yarıda aradığı golü bulamasa da ikinci yarıda bambaşka bir Samsunspor vardı sahada.

Ligde ve Avrupa'da henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Başakşehir'i futboluyla adeta ezdi geçti dersek abartmış olmayız.

İkinci yarıda Marius ve Drongelen ile peşpeşe iki gol bulan Samsunspor, belki de tarihi farkı kaçırdı diyebiliriz Başakşehir karşısında.

Özellikle Holse ve Marius'un kaçırdığı goller saç baş yoldursa da her iki oyuncunun da kredileri var taraftarın gözünde. Ve bu nedenledir ki, şanssız gününde olan ve bir çok net gol pozisyonunu gole çeviremeyen Holse'ye hep bir ağızdan destek verdi tribünler.

Samsunspor, mağlup olunan Beşiktaş ve Konyaspor maçları da dahil, rakiplerine istatistiklerde fark atan bir oyun sergiliyor bu sene. Başakşehir karşısında da çekilen şut sayısı, kullanılan korner sayısı, rakip ceza alanına girme bakımından rakibinden oldukça üstündü Samsunspor. Thomas Reis, göze hoş gelen ofansif futbolu 90 dakika izletiyor Samsunspor sevdalılarına.

Kısacası ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir karşısında dahi 2-0 gibi bir skor yakalamasına rağmen, 90 dakika gol arayan bir Samsunspor izledik hep beraber.

Bu galibiyete bir başlık verilecek olursa, "Samsunspor, Başak'ı biçti..." olurdu heralde.

Samsunspor, oynadığı oyunla bu sene daha çok canlar yakacağa benziyor.

Gerisi taraftarda...


fatih çakırsamsunsporbaşakşehirsüper lig


Yazıyı Sesli Dinle