Geri

Muhteşem dönüş!

Menteşoğlu dönemlerini hatırlattı bu galibiyet bana. Belki de Samsunspor'un ilk 7 haftada sergilediği güzel oyuna hasret kalmıştık 80'li yıllardan bu yana.

13:57:12 | 2024-09-30
Fatih ÇAKIR
Fatih ÇAKIR      fatih.cakir@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Süper Lig'de Samsunspor fırtınası devam ediyor. Sezona transfersiz mevcut kadrosuyla başlayan Samsunspor, güzel oyununu galibiyetlerle süslüyor.

Başakşehir'in yenilmezlik ünvanına son veren Samsunspor, 19 Mayıs Stadyumu'nda bir başka namağlup takım Göztepe'yi ağırladı. Günler öncesinden Süper Lig'in en zevkli maçı olacağı konuşulan bu önemli karşılaşma, tam da beklentilere cevap veren nitelikte oldu.

Samsunspor maça adeta fırtına gibi başladı. Galibiyete inanmıştı çocuklar, daha ilk dakikalardan belliydi. Samsunspor pozisyon üzerine pozisyon buluyor, Göztepe direniyordu. Ta ki kullanılan bir taç atışına kadar. Göztepe'nin taç atışı sonucu Zeki'nin kafayla ters vuruşu stadda adeta şok etkisi yarattı.

Samsunspor kalesine dahi yaklaşalamayan Göztepe'ye piyango vurmuştu deyim yerindeyse. Ancak bizim çocuklar kaldığı yerden devam etti oyuna. Ve sonucunu da aldı. Marius ile beraberliği yakalayan Samsunspor, yine beklemediği bir anda Göztepe'nin tek atağında topu kalesinde gördü. İkinci şok.

Ve Bennasser'in hatalı pası Göztepe'yi bir kez daha sevindirdi hiç beklemediği bir anda. Çünkü Samsunspor kalesini görmüyorlardı bile.

Maç 3-1 olmuştu. Tribünler umudunu yitirmişti bilki de o andan itibaren. Ancak Thomas Reis'in öğrencileri öyle bir dönüş yaptı ki, galibiyeti ne kadar istediklerini cümle aleme gösterdi.

Samsunspor, Göztepe karşısında tarihe geçecek muhteşem bir dönüşe imza attı.

Aslında maç sonunda Göztepe'nin hocasının, "Berabere kalsaydık, 1 puanı bile haketmedik" sözü de Samsunspor'un güzel oyununu yansıtıyordu zaten.

Geriye düştüğü maçta tam bir büyük takım refleksi gösteren Samsunspor kazanmısını bildi ve maç fazlasıyla da olsa 2. sıraya yerleşti.

Menteşoğlu dönemlerini hatırlattı bu galibiyet bana. Belki de Samsunspor'un ilk 7 haftada sergilediği güzel oyuna hasret kalmıştık 80'li yıllardan bu yana.

Ancak Ntcham'a ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Adeta yeni bir transfer oldu Ntcham bu sezon. Maçın her anında istekli ve oyunun içinde. Sadece goller attı diye değil, takımı adeta bir maestro gibi yönetiyor. Samsunspor'un adeta bel kemiği desek yanlış olmaz.

Sırada Adana Demirspor var. İnanıyorum ki bu güzel oyunla Samsunspor Adana deplasmanından da 3 puanla dönecektir. İşte o zaman tadından yenmez.

Tebrikler çocuklar, tebrikler Samsunspor.


samsunsamsunsporgöztepefatih çakırsüper lig


Yazıyı Sesli Dinle