Geri

Bu takım iş yapar

Ligde rakibi olabilecek Gaziantep karşısında da gördük ki, Samsunspor etkili oyununu içerde dışarıda sürdürecek bu sezon. Belli ki Alman teknik adam takımı sezon öncesi kampında iyi çalıştırmış. Bu takım ritmini daha da artıracak gibi görünüyor.

14:24:47 | 2024-08-19
Fatih ÇAKIR
Fatih ÇAKIR      fatih.cakir@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Beşiktaş'a yenilse de oyunuyla taraftarından ve spor otoritelerinden tam not alan Samsunspor,  bu kez deplasmanda Gaziantep'e konuk oldu. Herkesin merak ettiği Samsunspor'un Beşiktaş mücadelesindeki üstün oyunu bir saman alevi miydi yoksa takıma gerçekten Reis'in eli değmiş miydi? 
Herkes gibi biz de bu sorunun cevabını merak ediyorduk ve takımı Gaziantep'te yalnız bırakmadık. 
Samsunspor, tribünde az ama maç boyu etkili olan taraftarının desteğini hissederek çıktı sahaya.
Geçen hafta Beşiktaş karşısındaki kadroyla sahada yerini alan kırmızı-beyazlı ekip, maça oldukça tutuk başladı diyebiliriz. Maça oldukça hızlı başlayan ve ilk dakikalarda özellikle kaptan Zeki'nin koruduğu sağ kanattan gelen ev sahibi ekip, Samsunspor ceza alanında etkili olmaya çalıştı. 
Ancak bu oldukça kısa sürdü.
Samsunspor'un rakibine cevabı gecikmedi. Samsunspor maçın henüz 5. dakikada Holse'nin ayağından bulduğu golle rakibinin direncini maçın daha başında kırmayı başardı. 
Golde Holse'nin beceri dolu vuruşu kadar gol pasını veren Ntcham da geçen hafta Rafa Silva'ya asist yapan Semih Kılıçsoy'a adeta nazire yaptı.
Golü bulan Samsunspor  o dakikadan itibaren maç boyunca sazı eline aldı deyim yerindeyse. 
Thomas Reis'in öğrencileri golü bulduktan sonra geriye yaslanmak yerine sürekli gol arayan taraf oldu. Ah o pas hatalarını azaltabilsek, son pasları daha etkili kullanabilsek neler olacak!
Ligde rakibi olabilecek Gaziantep karşısında da gördük ki, Samsunspor etkili oyununu içerde dışarıda sürdürecek bu sezon. 
Belli ki Alman teknik adam takımı sezon öncesi kampında iyi çalıştırmış. Bu takım ritmini daha da artıracak gibi görünüyor.
Ancak rakibin Avrupa maçı nedeniyle bu haftaki Başakşehir karşılaşmasının ertelenmesi takımın performansını nasıl etkileyecek tam bir soru işareti.
Zaten Thomas Reis de, takım tam ritmini bulmuşken maçın ertlenmesini olumlu bulmadığını söyledi karşılaşma sonunda. 
Kısaca, uzun zaman sonra ligde ilk deplasman galibiyetini güzel bir oyunla alan Samsunpor bu sezon taraftarının yüzünü daha çok güldürecek gibi görünüyor.
Holse, geçen sezon kaldığı yerden devam ediyor. Kırmızı-Beyazlı ekibin bu sezonki en büyük kazancı Ntcham oldu diyebiliriz. Oyununu geliştiren ve maçın içinde kendini hissettiren Ntcham, oyunsal anlamda da takımın vitesini yükselten isimlerden. 
Samsunspor, Beşiktaş karşısındaki üstün oyununun tesadüf olmadığını gösterdi Antep deplasmanında. Şimdi merak edilen, verilen aranın takıma yarayıp yaramayacağı.
 


Fatih Çakırsamsunsporsüper ligthomas reis


Yazıyı Sesli Dinle