Geri

Maşallah takım...

İnanıyorum ki Samsunspor oyun istikrarını sürdürdüğü takdirde evinde Göztepe'yi ve deplasmanda Adada Demirspor'u da yenecektir.

14:01:37 | 2024-09-24
Fatih ÇAKIR
Fatih ÇAKIR      fatih.cakir@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Sezona transfer yapamadan giren Samsunspor, şüphesiz spor otoriteleri tarafından küme düşme adayı takımlar arasında görülüyordu. Keza Samsunspor taraftarı da takımlarının mevcut şartlarda sezon sonunda kümede kalmasını başarı olarak sayıyordu.

Geçen sezon takımı kümede bırakmayı başaran Marcus Gisdol'ün ardından takımın başına gelen bir başka Alman çalıştırıcı Thomas Reis'in takıma ne vereceği ise soru işaretiydi.

Sezona Beşiktaş yenilgisiyle başlayan, ancak oynadığı oyunla her kesimin beğenisini kazanan Samsunspor, istikrarlı oyununu geride kalan 6 haftada sürdürünce öyle bir noktaya geldi ki, şimdiden taraftarlarının Avrupa hayali kurmasına neden oldu.

Gaziantep ve Hatay'ı deplasmanda değiren Samsunspor, Konyaspor kazasına rağmen galibiyet istikrarını sürdürmeyi başardı ve ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir'i de puansız yolladı.

Samsunspor için Rizespor deplasmanı çok önemliydi şüphesiz. Yeni bir galibiyet serisi yakalayabilecek miydi ya da deplasmandaki istikrarı sürecek miydi? Bu soru işaretleriyle gitti Rize deplasmanına Samsunspor.

Kendilerine ayrılan deplasman tribününü dolduran taraftarlarının da 90 dakika desteğiyle Samsunspor tıpkı Başakşehir maçında olduğu gibi ilk yarıda durdu, ikinci yarıda vurdu.

Thomas Reis, geçen yıl yaşanan deplasman fobisini bu yıl yıktı diyebiliriz. Bugün deplasmanda 3'te 3 yapan bir Samsunspor var.

Rizespor karşısında da defansif anlamda rakibine pek gol şansı vermeyen Samsunspor, 90 dakika doğru işler yapmasının semeresini 3 puanla alarak ligde 4. sıraya yerleşti.

Yakaladığı pozisyonlarda son pas ve son vuruş becerisi yüksek olsa Samsunspor'un farklı galibiyetler alması içten bile değil. Ancak nedense rakip kale ağzına kadar gitmeyi kolay başaran Samsunspor, son paslarda da bir kadar zorlanıyor.

Rizespor karşısında iki haftadır ilk 11'de sahaya çıkan Celil'in performansı dikkat çekerken, Marius'un ileride ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu da yerini Ercan'a bıraktığı andan itibaren bir kez daha gördük.

Samsunspor bugün Jose Mourinho'lu, Fred'li Fenerbahçe'nin, İmmobille'li, Rafa Silva'lı Beşiktaş'ın bir puan gerisinde 4. sırada. Bu bir gerçek.

Ancak Samsunspor'un da, taraftarın da ayakları yere sağlam basmalı. Şimdiden Avrupa hayali kurmak maceradan öteye geçmez. Maçlara tek tek bakıp, lig sonunda durum ne gösterir ona bakmak lazım.

Samsunspor, ilk yarıda toplayabildiği kadar puan toplamalı. Zira diğer takımlar devre arasında takviye yaparken, Samsunspor yine transfer yapamayacak. Dolayısıyla ikinci yarı şüphesiz Samsunspor için daha zorlu geçecektir.

Bu nedenledir ki Samsunspor, ayakları yere sağlam basarak maç maç ilerlemelidir.

İnanıyorum ki Samsunspor oyun istikrarını sürdürdüğü takdirde evinde Göztepe'yi ve deplasmanda Adada Demirspor'u da yenecektir.

İşte o zaman, Samsunspor için bundan sonraki haftalar ve özellikle ikinci yarı hem takım hem de taraftarlar açısından daha rahat geçecektir.

Tebrikler takım... Maşallah diyelim, nazar değmesin.


fatih çakırsamsunsamsunsporsüper lig


Yazıyı Sesli Dinle