Geri

Alkışlar Samsunspor'a...

İşte özlediğimiz Samsunspor... Galibiyetin yanısıra oynadığı oyunla da taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan bir takım izleyeceğiz bu sezon anlaşılan.

12:09:17 | 2024-09-05
Fatih ÇAKIR
Fatih ÇAKIR      fatih.cakir@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Samsunspor lige belki de son yıllardaki en iyi başlangıcını yaparak başladı. Ligin ilk maçında evinde bu sezonun şampiyonluk adaylarından Beşiktaş'a karşı çok iyi oynamasına rağmen kaybeden Samsunspor, sırasıyla Gaziantep ve Hatay deplasmanlarından üçer puanı hanesine yazdırmasını bildi.

Geçtiğimiz sezon deplasmanda sadece bir galibiyet alabilen kırmızı-beyazlıların bu sezon üst üste iki deplasmandan da galip dönmesi taraftarları sevindirirken, sezonun iyi geçeceğine dair umutları da artırdı.

Başakşehir maçının ertelenmesi nedeniyle oluşan arayı iyi değerlendirmiş bir Samsunspor vardı Atakaş Hatay karşısında.

Maçın başından sonuna kadar sahada ağırlığını hissettiren Samsunspor, ilk yarıda rakibine tek bir pozisyon vermezken, ikinci yarıda ise rakibin sadece bir şutu göze çarptı.

Sahadaki diri futbolu Samsunspor'un bu sezon deplasmanda daha çok puan alacağının işaretiydi. Ancak en önemlisi Teknik Direktör Thomas Reis, kaybedilen Beşiktaş maçı da dahil oynanan güzel oyunu aynı istikrarda devam ettireceğini gösterdi.

Sahanın yıldızı şüphesiz Arbnor Muja'ydı. Attığı şık golle maçın kilidini açan ve ikinci golün asistini yapan Muja, kazanılan penaltının da kahramanıydı.

Yine Holse, Marius Mouandilmadji, Ntcham, Satka, Drongelen de gününde olan isimlerdendi. Ancak en önemlisi, oyuna ikinci yarı dahil olan Celil Yüksel'in savaşçı ruhu ile 'ben burdayım' demesiydi. Sarı kartı bulunan Bennasser'in yerine oyuna giren Celil, Tait ve Taylan'ın yokluğunda iyi bir alternatif olduğunu gösterdi Hatay maçında.

Maçta belki de en dikkat çekici an maçın son bölümlerinde yaşandı.

Samsunspor'un Hatay karşısında sergilediği performans bizim kadar ev sahibi takımın taraftarlarının da beğenisini kazandı. Maçın son dakikalarında tribünlerdeki Atakaş Hatayspor taraftarları kırmızı-beyazlı futbolcuları alkışlıyordu hep birlikte.

İşte özlediğimiz Samsunspor... Galibiyetin yanısıra oynadığı oyunla da taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan bir takım izleyeceğiz bu sezon anlaşılan.

Tebrikler Samsunspor... Tebrikler Thomas Reis...


samsunsamsunsporsüper ligfatih çakır


Yazıyı Sesli Dinle