Geri

Çirkin rakip, kötü hakem...

Göz göre göre bir takımın hakkı gaspediliyor. Soruyorum aynı pozisyon Galatasaray, Fenerbahçe'ye olsaydı penaltı çalınır mıydı, çalınmaz mıydı? VAR'a bile ihtiyaç duyulmazdı eminim.

12:24:33 | 2024-09-17
Fatih ÇAKIR
Fatih ÇAKIR      fatih.cakir@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Ligde deplasmanlarda aldığı puanlarla dikkatleri üzerine çeken Samsunspor, Beşiktaş maçının ardından uzun zaman sonra seyircisinin karşısına çıktı Konyaspor maçında.

Transfer yapamamasına rağmen oynadığı güzel futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Samsunspor, Konyaspor maçına da galibiyet parolasıyla çıkmıştı şüphesiz.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Maçın hakemi ve VAR hakemi hesaba katılmamıştı.

Evet Samsunspor, Konyaspor karşısında gününde değildi. Topa sahip olmasına rağmen rakip kalede etkili olamadı, istediğini bir türlü yapamadı. Ancak takımın iyi gününde olmamasının yanında Samsunspor'un istediği futbolu sahaya yansıtamamasının en büyük nedeni rakip değil, hakemdi.

Evet, sahada iyi niyetli olmayan bir hakem vardı. Verilmeyen penaltılardan çok, Samsunspor'un oyununu etkileyen hakem kararları dikkat çekti en çok. Bütün takdir haklarını rakipten yana kullanan Oğuzhan Çakır, özellikle Konyaspor kalecisi Slowik'in oyunu yavaşlatmasını ve soğutmasını görmezden geldi adeta. Yerden kalkmayan rakip oyuncular oyunu yavaşlatırken, Samsunspor'u da frenledi.

Tabiki önde olan takım skoru korumak isteyecektir. Bunun için de oyunu yavaşlatma dahil her yolu deneyecektir. Ancak bir hakem buna bu kadar müsaade etmemeli.

Kaleci Slowik'in bırakın tek sarı kartı, kendisine gelen her topta en az birer dakika çaldı ki, iki sarı kartı bile rahatlıkla haketti. Bir oyun bu kadar çirkinleştirilmez. Ancak hakem formasını giyen Oğuzhan Çakır, tek sarı kart çıkarmadan sahadan ayrıldı.

Gelelim penaltı pozisyonlarına. İlk pozisyon tartışmasız penaltı. Bütün spor otoriteleri de bunda birleşiyor. Adil'in eline çarpan topu hakem Oğuzhan Çakır görmezden gelirken, VAR Hakemi Bülent Birincioğlu oralı bile olmadı. Bu nasıl iştir kardeşim?

Göz göre göre bir takımın hakkı gaspediliyor. Soruyorum aynı pozisyon Galatasaray, Fenerbahçe'ye olsaydı penaltı çalınır mıydı, çalınmaz mıydı? VAR'a bile ihtiyaç duyulmazdı eminim.

Samsunspor, iyi bir oyun sergilemediği maçtan puan ya da puanlarla ayrılması mümkünken, hakeme takıldı.

Şimdi önümüzde Başakşehir ve Rizespor maçları var. İnanıyorum ki Samsunspor, ilk üç haftada sergilediği oyunu sahaya yansıtabilirse Konyaspor yenilgisini telafi edecektir.

 


fatih çakırsamsunsporkonyasporsüper lighakem oğuzhan çakır


Yazıyı Sesli Dinle