Geri

BİP'i yaptık Türkcesoft'u da yaparız

Şimdi bunun için de yapılacak adımlardan biri, 'TEKNOKENT'ler bunun için var,' kendi yazılımımızı bulup ortaya çıkartmak.

11:03:01 | 2024-07-19
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Bağımlılıktan kurtulma adına kendi mesajlaşma teknolojimiz BİP’i hayata geçirdik. Her ne kadar da, “Takip edileceğiz’ endişesi taşıyor olsak da aslında şu anda kullanılan hemen hemen tüm mesajlaşma ve ileti teknolojisinin hepsinde Dibine Kadar Takip edilmekteyiz. Ne var ki BİP’e henüz tam olarak alışamadık. Bu da alışkanlıklardan vazgeçilememesinden kaynaklı. Durum böyle olunca da yaşanan sıkıntı ve sorunlar karşısında GIK’ını çıkaramayan kullanıcı, sistem merkezi tarafının keyfiyetine, arızasının gidermesine eline kalmış durumdayız.

Son yaşadığımız Microsoft ‘Yazılım’ ından servis sağlayıcıdan kaynaklandığı belirtilen sorun dünya da saatler süren kriz yaşanmasına neden oldu. Bankalar durdu, alacak verecek mevzuları aksadı, borçlar ödenemedi, ev alacakolan parasını alamadı, araba satacak olan arabasını satamadı. Parasını bankada tutanın parasının ne olduğunu anlayamadı.

Hatırlayın bundan yıllar önce aslında yakın bir tarihte ülkemiz karanlığa bürünmüştü. Avrupa’dan ülkemiz ile bağlantılı ‘Aktarma Konnektörü’nde yaşanan arıza Ülkemizi koca bir gün karanlıkta bırakmıştı. Ne banka, ne fabrika her şey her şey durdu. Buna benzer sorun yine dışa bağımlı olduğumuz bir sistem yüzünden rutin hayat ve özellikle iş hayatı tepetaklak oldu. Borsadan, Bankalara kadar iş dünyası ve ekonomi yani hayat durdu.

Şimdi bunun için de yapılacak adımlardan biri, 'TEKNOKENT'ler bunun için var,' kendi yazılımımızı bulup ortaya çıkartmak. Yaşanabilecek sorunun anında çözümü için kaçınılmaz ve gereklidir. Hangi teknokent oluşumu yapacak, hangisi bu işi başarırsa hem dünya ya hem de ülkemize inanılmaz bir kazanım elde edilmesini sağlayacaktır.

Bunun için baba yiğitler aramaya da gerek yok. Yetenekli ve civa gibi beyin takımlarımız var. Biz bunu da başarırız, Türk Yüksektir, Hududu Yoktur. Ne güzel ne güzel olur. Çok güzel olur !


okan dileksamsuntürkiyebipturkcesoft


Yazıyı Sesli Dinle