Geri

CHP’den AKP’ye ekmek tepkisi...

Uzaya astronot gönderirken, vatandaşına askıda ekmek kampanyalarını reva görenler, bu halk onlardan çaldıklarınızın hesabını ilk seçimde sizden soracak.

11:19:38 | 2024-08-22
Tufan İPEK
Tufan İPEK      tufan.ipek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Ekmek zammı yada 250 gramdan 200 grama düşürülen ekmeğe tepkiler yükseliyor.
Asıl tepki bence; muhalefetten geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Özdağ Samsun’da yapılan ekmek zammıyla ilgili yaptığı basın açıklamasıyla son noktayı koydu. Başkan Özdağ bir yandan fırıncılara sahip çıkarken, diğer yandan da iktidarı sert bir dille eleştirdi.

*

Mehmet Özdağ, ‘Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz!’ diye başladığı basın açıklamasında; "Samsun’da fırıncılar ekmek gramajında yüzde 20 azaltma yoluna gitmiştir. Bu demektir ki, ‘Ben zam yapmaya utanıyorum ey halkım ama kendi maliyetlerimi de döndüremiyorum.’ Ekmeğimizden çalarak fırıncı esnafını vatandaşa düşman eden; AKP zihniyetidir.
Fırıncıya kızmayın, bizi tarımda savaş halindeki iki ülkenin buğdayına, ayçiçeğine, kısacası ithalata mahkum edenlere kızın.
Fırıncıya kızmayın, eş-dost, arkadaşlarını zengin etmek için kamuya ait olması gereken bir hizmeti enerji şirketlerine verenlere kızın.
Fırıncının unu zamlanıyor, kirası zamlanıyor, suyu zamlanıyor, personel giderleri zamlanıyor, fırıncıya kızmayın, fırıncıya ekmeğini iki hafta üst üste aynı maliyetlerle ürettirmeyenlere kızın" dedi.

Başkan Özdağ, ‘Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz!’ diyerek sözlerini şöyle tamamladı:
‘Tüm bu zamlar, alım gücü düşen, et almaya, sebze almaya gücü yetmeyip ekmek tüketimini arttıran dar gelirli halkımızın ve emeklilerin alım gücünü iyiye düşürmüş olacak. Ekmeğinizden eksilen yüzde 20 gramajın suçlusu, Asgari Ücret ve emekli maaşları ile geçinmeye çalışan halkımızı açlığa ve derin yoksulluğa mahkûm eden AKP’nin uygulamış olduğu ekonomik politikalarıdır.
Uzaya astronot gönderirken, vatandaşına askıda ekmek kampanyalarını reva görenler, bu halk onlardan çaldıklarınızın hesabını ilk seçimde sizden soracak.’

 


tufan ipekfırınekmekekmek zammıchpak parti


Yazıyı Sesli Dinle