Geri

SİMDER, SAMÜ ile işbirliği yapacak

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) ile Samsun Üniversitesi (SAMÜ) arasında Samsun'a ve üniversiteye katkı sağlamak adına işbirliği protokolü imzalanmasına karar verildi

12:20:18 | 2024-08-01


Haberi Sesli Dinle

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, Başkan Sezgin Aydın ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diledi.

SİMDER binasında gerçekleşen ziyarette ilk olarak konuşan Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sezgin Aydın, Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın kurucu rektörü olduğu Samsun Üniversitesi'ne çok büyük kazanımlar sağladığını belirterek, ''Prof. Dr. Mahmut Aydın hocamız Samsun'un çocuğu olarak, Samsun için bir değerdir. Samsun'un ikinci üniversitesine çok popüler olan ve Türkiye tarafından bilinen havacılık bölümü dışında önemli bölümler kazandırmıştır. Üniversitenin gelişmesinin Samsun'a önemli katkı sağladığı bilinciyle, hocamıza ve ekibine çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisini derneğimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz'' dedi.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ise kurulduğu günden itibaren SİMDER'i yakından takip ettiğini ve etkinliklerine katıldığını hatırlatarak, ''SİMDER Samsun'da inşaat sektörünün birbirinden değerli temsilcilerinin bir çatı altında buluştuğu ve sektöre katkı sağlamak adına çalışmalar yapan önemli bir sivil toplum kuruluşumuz. Bugüne kadar karşılıklı olarak birbirimize katkı sağlamaya çalıştık. Bundan sonraki süreçlerde de ilişkilerimizi arttırarak devam edeceğiz'' diye konuştu. Rektör Aydın konuşmasının devamında üniversitede yapılan çalışma ve projeleri anlattı.

Konuşmaların ardından karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu ve SİMDER ile SAMÜ arasında Samsun'a ve üniversiteye katkı sağlamak adına işbirliği protokolü imzalanması fikrine karar verildi.


simdersamsunsamsun inşaatçılar ve müteahhitler derneğisezgin aydınsamüsamsun üniversitesimahmut aydın