Geri

SİMDER'in konuğu Mustafa Candal

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği'ne konuk olan Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, ''Memleketimize taş üstüne taş koyanın ayağına paspas oluruz'' dedi.

13:22:11 | 2024-08-04


Haberi Sesli Dinle

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği'nin bu haftaki konuğu Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal oldu. Başkan Candal, dernek binasında SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

AYDIN: YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR
Kahvaltı sonrası konuşan SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal'ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, ''Yeni dönem yönetim kurulumuz ilk olarak geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan ve AK Parti İl Başkanımız Mehmet Köse'yi ağırlamıştı. Hafta içinde ise Samsun Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın hocamız ve ekibini ağırladık. Bu SİMDER'in önemini ve büyüklüğünü gösteriyor ve bizim ne kadar büyük bir sorumluluk taşıdığımızı bize hatırlatıyor. Rabbim çıktığımız bu yolda bizi size ve bu şehre mahcup etmesin. Bu vesile ile bana desteklerini esirgemeyen bütün gönül dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ama en çokta kongre günü bizzat oy kullanmaya gelip yanımdan ayrılmayan dava arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Hepinizin bildiği gibi yakın zamanda bir kongre geçirdik. Ve maalesef derneği biraz geç teslim aldık. Şimdi hepimiz sektörümüz ve bu şehir için yapacak çok işimiz var. İnşallah en yakın zamanda yeni yönetimi ve görevlerini sizlerle paylaşacağız. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum'' dedi.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN AYAĞINA PASPAS OLURUZ
Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal ise, Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği'nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, ''İnşaat sektörü zor bir dönemden geçiyor. Birbirimize sahip çıkmamız lazım. Sizler ne kadar katma değer katarsanız, istihdama katkı sağlarsınız ve vergi öderseniz memlekete katkı sağlamış olursunuz. Tekkeköy Belediyesi olarak, işlerimizi yaparken iş insanlarımızı onlardan fazla düşünmeliyiz. Memleketimize taş üstüne taş koyanın ayağına paspas oluruz'' dedi.

YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
Candal, inşaat sektöründe yakın zamanda Samsun'un yıldızının Tekkeköy'ün olacağını belirterek, ''Çünkü yeni OSB yapılıyor ve burada 20 bin kişilik istihdam söz konusu. Konu ile ilgili, ilgili bakanlıklardan buranın altyapısının bir an önce çözülmesi noktasında talimat aldık. Bunu iş insanlarımız ile müteahhitlerle birlikte çözeceğiz. Bu konuda müteahhitlere, yatırımcılara yaşanabilir yerler açacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.


simdersamsunihracaatmüteahhitler derneğisamsunsezgin aydıntekkeköytekkeköy belediyesimustafa candal