Samsun 100. Yıl Atatürk Stadı
Gazete Ekip yazarı Tufan İpek, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun adının 100. Yıl Atatürk Stadı yapılması önerisinde bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlama hazırlanırken, Gazete Ekip yazarı Tufan İpek, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun adınan 100. Yıl Atatürk Stadyumu yapılmasını önerdi.
Stadın adının ‘100. Yıl Atatürk Stadı'nın en çok Samsunspor’a yakışacağını belirten İpek, "Samsunspor stadyumunun adının yeniden gözden geçirilmesini; Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’dan diliyor ve tartışmaya değil, incelemeye almaya davet ediyorum. 100. Yılda şampiyonlukla yada Süper Lige çıkacağına inandığım Samsunspor’umuzun Stadının adının da ‘100. Yıl Atatürk Stadı’ olarak değiştirilmesinin yerinde ve tüm Türkiye’den de olur alacağına inanıyorum. Niye mi? Zira; 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlatmak için ilk ayak bastığı yer Samsun olmuştur da ondan. Niye mi? Samsun Atatürk şehridir de ondan! Niye mi? Burada gözyaşı burada kan burada vatan kalbi bir başka atar da, akar da ondan! Çok neden var…
Samsun Gençliğinden ve büyük Samsunspor taraftarından da bunu hem sosyal medyada tartışmasını hem de iyi düşünmeleri gerektiğini ivedilikle diliyorum. Cumhuriyetin 100. Yılında Samsunspor’un şampiyonluğunu ‘100. YIL ATATÜRK STADI’nda kutlamak dileklerimle… Tek dileğim; değerlerine yeterince sahip çıkamayan bu şehir, bu Atatürk şehri umarım atasına sahip çıkabilir" dedi.
İŞTE TUFAN İPEK'İN YAZISININ TAMAMI...
SAMSUN 100. YIL ATATÜRK STADI
Fenerbahçe Kulübü, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun adının yerine Atatürk Stadyum’u koyma kararı aldı.
İsmi üzerinde yükseldiği araziyi Fenerbahçe’ye kazandırmış ve 1934-1950 arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı yapmış olan Şükrü Saracoğlu’ndan alan stadyumun adının 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya’nın önerisinin ardından Cumhuriyetin 100. yılı için Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesine karar verildi.
Şükrü Saraçoğlu kim mi?
Babası, Trabzon'un Akçaabat ilçesinden göç ederek Ödemiş'e yerleşen Saraç Mehmet Tevfik Usta, annesi ise ev hanımı Şerife Hanım'dır. Ailesinin ilk çocuğudur.
Saraçoğlu; 1942-1946 yılları arasında da başbakanlık yapmıştır.
İsminin değiştirilmesi doğru mu?
Buna Fenerbahçe Kulübü karar verecektir.
Vermiştir de…
***
Trabzonspor da Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Stadının adını değiştirmek için adeta gün sayıyor.
Buraya kadar bizi ilgilendiren hiçbir şey yok diyebilir ve her şeye de magazin gözüyle bakabilirsiniz.
Ancak işin aslı öyle değil.
Size bir öneriyle geliyorum!
Ve; Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılında şampiyonluk parolasıyla Lige başlayan Samsunspor bu hedefinden hiç de uzakta değil.
Stadın adının ‘100. YIL ATATÜRK STADI’ olması en çok Samsunspor’a yakışacaktır.
Samsunspor stadyumunun adının yeniden gözden geçirilmesini; Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’dan diliyor ve tartışmaya değil, incelemeye almaya davet ediyorum.
100. Yılda şampiyonlukla yada Süper Lige çıkacağına inandığım Samsunspor’umuzun Stadının adının da ‘100. YIL ATATÜRK STADI’ olarak değiştirilmesinin yerinde ve tüm Türkiye’den de olur alacağına inanıyorum.
Niye mi?
Zira; 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlatmak için ilk ayak bastığı yer Samsun olmuştur da ondan.
Niye mi?
Samsun Atatürk şehridir de ondan!
Niye mi?
Burada gözyaşı burada kan burada vatan kalbi bir başka atar da, akar da ondan!
Çok neden var…
Samsun Gençliğinden ve büyük Samsunspor taraftarından da bunu hem sosyal medyada tartışmasını hem de iyi düşünmeleri gerektiğini ivedilikle diliyorum.
Cumhuriyetin 100. Yılında Samsunspor’un şampiyonluğunu ‘100. YIL ATATÜRK STADI’nda kutlamak dileklerimle…
Tek dileğim; değerlerine yeterince sahip çıkamayan bu şehir, bu Atatürk şehri umarım atasına sahip çıkabilir.
tufan ipeksamsunsporstadyumatatürk19 mayıs