Geri

Samsun Üniversitesi 19 Mayıs'a mı taşınıyor?

Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, Samsun Üniversitesi'nin sistematik bir şekilde Canik'ten 19 Mayıs ilçesine taşındığını ileri sürerek, üniversitenin, kurulduğu ilçeden taşınmasına tepki gösterdi.

10:20:21 | 2024-07-08


Haberi Sesli Dinle

Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, “18 Mayıs 2018 kurulan ve ana binası Canik'te bulunan Samsun Üniversitesi'nin alanı müsait olmasına rağmen tek bir çivi çakılmadığını ve fakültelerin 19 Mayıs ilçesine yapıldığını belirterek, üniversitenin Canik'ten 19 Mayıs ilçesine kaydırılmaya çalışıldığını iddia etti. Vural, "Sayın Rektörümüz 19 Mayıs ilçesinde bulunan tekel ambarlarını restore ederek bir çok yüksekokul ve fakülte binasını 19 Mayıs'a taşıdı. Dolayısıyla ana binası Canik'te bulunan üniversitenin öğrencilerinin de yarısından fazlası 19 Mayıs ilçesine taşındı. Bu ne demektir? Yetkililere soruyorum. Samsun Üniversitesi'ni Canik ilçemizden 40 km uzaktaki ilçeye taşımak ne demek? Çünkü rektör beyin son dönemi ve o ilçede ikamet etmesi sanırım yeterli sebeptir" dedi.

REKTÖRLÜK BİNASI İHALE EDİLDİ
19 Mayıs'a 10 km uzaklıkta Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) varken, ana binaya 40 km uzaktaki üniversiteye okulların bağlanmasının yanlış bir kararın olduğunu ifade eden Vural, "Samsun batıya doğru büyürken doğuya doğru köyleşiyor. Geçen hafta kent konseyi toplantısı vardı ve Samsun Üniversitesi yöneticilerine konuyu sordum ve yalanlayamadılar. Şu an Yapı İşleri ve Spor Daire Başkanlığı Canik’ten 19 Mayıs ilçesine taşındı. En önemlisi Rektörlük binasının temeli akşam sabah Ondokuzmayıs ilçesine atılmak üzere ihaleye verildi. Herkesin bilmesi gerekir ki rektörlük binası nerde ise bütün yüksekokul ve fakülteler orda toplanır" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN YARISI 19 MAYIS'TA
Okulun taşınmasına arı örneği veren Vural, "Yani şöyle arı oğul verince ana arı hangi dala konarsa diğer arılar onun çevresinde toplanır. Rektör bey on tane eski çürümüş binayı restore edeceğine şu anki binanın çevresine 3-4 tane yeni bina kurabilirdi. Canikli kardeşim uyan, üniversitenin ana binası Canik’te ama rektörlük ve idari binalar, ayrıca yüksekokullar 40 km uzakta. Canik'te üniversite varken 40 km uzaktaki ilçeye taşınması yazık değil mi? Şu an ne kadar doğru bilmiyorum, 7 bin öğrencinin 3 bin 500'ü 19 Mayıs ilçesine gidiyor. Bu gidişle 2 yıl sonra bütün öğrenciler buradan gider" şeklinde konuştu.

Haber: Köksal ÖNER

 


samsunsamsun üniversitesi19 mayıs ilçesi