Geri

Samsun'da Kitap Fuarı kapılarını açtı

Samsun’da, 250 yayınevi ve STK ile 280 yazarın katıldığı 9’uncu Karadeniz Kitap Fuarı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

13:27:47 | 2024-09-29


Haberi Sesli Dinle

Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle Karadeniz 9’uncu Kitap Fuarı, 28 Eylül-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverlere ev sahipliği yapacak. Fuarın açılış töreni Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş,Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ve protokol üyelerinin katılımı ile yapıldı.

‘DÜZENLİ OLARAK EV SAHİPLİĞİ YAPMASINDAN MUTLUYUZ’
Fuarın açılışında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “9 gün sürecek olan 9’uncu Karadeniz Kitap Fuarı’nda yazarlarla buluşma ve bir sürü kültürel etkinlik gerçekleşecek. Bir kitabın sayfalarını çevirmek, yeni bir dünyanın da kapılarını aralamaktır. Bilgiye giden en önemli kaynaklardan birisi olan kitaplar, bilgimizi geliştirirken farklı bakış açısı kazanmamızı ve farklı değerler ve kültürlerle tanışmamızı da sağlar. Samsun’umuzun bu değerli organizasyona düzenli olarak ev sahipliği yapmasından mutluyuz. Bu fuar kitap okumanın bir görev olarak değil, hayatın bir parçası, hobi olarak görülmesi ve en yakın dostlarımız noktasına gelmesinde de çok önemli katkılarsunacağına inanıyorum. Bu yıl 250 yayınevi ve STK ile 280 yazarın katılacağı fuarın rekor katılım ile ilgiyle takip edileceğine inanıyorum. Kitap okuyan bir neslin her alanda başarılı olacağına ve Türkiye Yüzyılı inşasına da katkılar sunacağına inanıyoruz.” dedi.

‘HERKESİN MUTLU OLARAK AYRILDIĞI BİR EV SAHİPLİĞİNİ YAPARIZ’
Bir sonraki fuarın daha kapsamlı olması için şimdiden çalışma başlatacaklarını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kitap Fuarı sadece Samsun’un değil, Karadeniz’deki tüm illere bugünden başlayacak bir ev sahipliğimiz olacak. İnşallah herkesin mutlu olarak ayrıldığı bir ev sahipliğini yaparız. Belediye olarak öğrencilerin ücretsiz taşınması, Odak Samsun aracılığıyla yine ilçedeki öğrencilerin fuara ücretsiz taşınması hizmetini de sunacağız. Amacımız ulaşımdan bahane olmasın, herkes rahat bir şekilde fuara gelsin. Herkesin fuara gelip kitaplarla buluşmasını, yazarlarla görüşmesini, kültürel etkinliklere katılmasını çok istiyoruz. Fuar inşallah daha da büyüyerek devam eder. Uluslararası yayıncıları da konuk etiğimiz, yabancı yazarları imza günleriyle konuk ettiğimiz günleri de 10. Karadeniz Kitap Fuarı’nda inşallah yaparız. Bu şekilde bir formatlamının çok iyi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


samsunkitap fuarıkaradeniz kitap fuarı