Geri

Samsun'da Belediye Hamamı hizmete girdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım ilçesinde inşa edilen Belediye Hamamı’nın açıldığının müjdesini verdi. Başkan Doğan “Belediye Hamamımız ve Havuzumuz yenilenmiş yüzüyle hemşehrilerimizin hizmetinde” dedi.

12:53:55 | 2024-07-09


Haberi Sesli Dinle

Hamam geleneğinin yaşatılması ve turizme artı bir değer daha kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım ilçesindeki Belediye Hamamı ve Havuzu’ndaki inşaat çalışmalarını tamamlayarak yeniden hizmete açtı. Belediye Hamamı modern mimari ile Osmanlı mimarisinin muhteşem uyumunu yansıtıyor.

İlkadım ilçesi, Kökçüoğlu Mahallesi, 100. Yıl Bulvarında; bin 242 metrekare alan üzerinde yer alan Belediye Hamamı ve Havuzu’nda; yüzme havuzu, sauna, buhar odaları, masaj odaları, köpük odası ve kafe yer alıyor.

“Şehir turizmimize yeni bir alan daha kazandırıyoruz”
Belediye Hamamı’nın hizmete girdiğini açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan; “Kadınlarımıza değer, kadınlarımıza özel diyerek hayata geçirdiğimiz Havuz ve Hamamımız hizmete açıldı. Hamam geleneğimizi yaşatıyor; şehir turizmimize yeni bir alan daha kazandırıyoruz. Bölgeye her anlamda değer katacak eserlerden biri. Burada daha önce var olan hamam atıl kalmıştı. Şimdi daha işlevsel ve modern bir yapıya dönüştürüldü. İnşat çalışmaları tamamlandı. Belediye Hamamı’mız yenilenmiş yüzüyle hemşehrilerimizin hizmetinde. Bu hamam sadece kadınlarımıza yönelik hizmet verecek. Belediye Hamamımızda; yüzme havuzu, sauna, buhar odaları, masaj odaları, köpük odası ve kafe yer alıyor. Şehrimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkürler” diye konuştu.

 


samsunhamambelediye hamamısamsun büyükşehirtürk hamamıhalit doğan