Geri

Kumköy İlkokulu'ndan renkli yılsonu kapanışı

Samsun ili Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu'nda 2023-2024 mezuniyet töreni, yılsonu sergisi ve şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

12:02:38 | 2024-06-15


Haberi Sesli Dinle

Törene, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Aydın, Samsun İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erdal Aksoy, Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Kahraman, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avukatı Seda Üstün Tuğ, Gökçeçakmak Ortaokulu Müdürü Sinan Dibooğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri katıldı.

‘EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUM’
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kumköy İlkokulu Müdür yetkili Sınıf Öğretmeni Sabiha Aydın,“Eğitim-öğretimin, toplumların, bilim, sanat ve kültür hayatında en temel unsur olduğunu, kültürel-bilimsel Aydınlanmanın ve bir bütün olarak toplumsal kalkınmanın ancak eğitimle sağlanabilecek.. Buna ek olarak, topyekûn aydınlanma ve kalkınma için köy okullarının yaşatılması gerekiyor. Eğitim felsefesinde, Atatürk'ün, aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştir ilkesini temel aldıklarını Kumköy İlkokulu'nda bu misyonla hareket ettiklerini, öğrencilerin akademik gelişimlerini yanında sosyal-kültürel ve sanatsal yönlerinin de geliştirilmesi için tüm olanakları kullandık. Bu konuda kendilerini yalnız bırakmayan, katkılarını esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne ve her sorunda yanlarında olduğunu söylediği köy muhtarı ve ihtiyar heyetine, okula sahip çıkmalarından ötürü velilere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DOLU DOLU PROGRAM VARDI
Tören, öğrencilerin şiir, skeç ve sürprizler dolu dans gösterileriyle devam etti. Gösterilerin peşinden, İl Milli Eğitim Müdürü tarafından, yıl içinde öğrencilerin ortaya koyduğu ürünleri içeren okul serginin açılışı yapıldı. Törene mezun olan öğrencilere mezuniyet ve başarı belgelerinin verilmesi, kep atma töreninin gerçekleşmesi ile devam edildi. Ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla okulda yerel olarak yürütülen "Mutluluk Küçük Dokunuşlar Saklı" adlı proje kapsamında Eğitim gönüllüsü Kemalettin Erbilgin'in katkılarıyla hazırlanan hediyeler dağıtıldı.

Resmi tören, İl Milli Eğitim Müdürü'nün, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün öğretmenlere, öğrencilere ve velilere başarılı çalışmalarına yönelik tebrik ve kutlamalarıyla sona erdiği program resmi törenin ardından tüm konuklara, Kumköy İlkokulu velilerinin elbirliğiyle yaptığı otantik yiyeceklerden oluşan ikramlar sunuldu. Ayrıca mezuniyet töreni pastası kesilerek öğrencilere iyi tatiller dileklerinde bulunuldu

Haber: Köksal ÖNER


kumköy ilkokulumezuniyetyıl sonu etkinliğiçarşambamezuniyet töreni