Geri

Kim bu gizemli adam? Kaçağa neden göz yumuluyor?

Samsun'da Atakum ve İlkadım ilçelerinde aynı kişiye ait üç kaçak yapıya şikayetlere rağmen müdahale edilmemesi tepki çekti. Vatandaşlar, "Kim bu gizemli adam? İlgili kurumlar kaçağa ve bu kişiye neden dur demiyor?" diye soruyor.

12:24:13 | 2024-07-05


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da iki farklı ilçede üç binasında kaçak katlar ve ruhsatsız alanlar bulunan gizemli kişi merak konusu oldu. Atakum'da iki, İlkadım'da bir binasında ruhsatın dışına çıkan ve binalarında kaçak kat atan söz konusu kişi hakkında bir çok şikayet olmasına rağmen, belediyelerin müdahale etmemesi dikkat çekiyor. Vatandaşlar, yakın zamanda yaşanan depremden ders alınmamasına ve olması gerekenden fazla kat atılmasına göz yumulmasına tepki gösteriyor.

BODRUM KATA İŞLETME RUHSATI
Atakum ilçesi Körfez Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9. sokak üzerinde, 2899 ada 8 parselde bulunan binanın alt katında bulunan işletmenin dere kret kotunun altında bodrum kat vasfında hizmet verdiği öğrenildi. Tüm cepheleri kapalı olması gerekirken, hatta otopark giriş ve çıkışına dahi izin verilemeyen bodrum katın yerinde tüm cephelerin açıldığı, üstelik söz konusu işletmeye işyeri olarak kiralandığı belirlenirken, belediye tarafından da İşletme Ruhsatı verildiği anlaşıldı. Mevzuata aykırı davranılan binanın 4. katının da projede olmadığı, kaçak olarak yapıldığı ileri sürüldü.

ŞİKAYETLERE ALDIRAN YOK
Yine aynı parselin yanında bulunan 2899 ada 5 nolu parselde aynı kişinin bu kez herhangi bir ruhsat başvurusu dahi yapmadan, 187 metrekare inşaat yapma hakkı olmasına rağmen, 195 metrekare olan arsasının tamamına bir inşaat daha başlattığı ve toplamda bin 300 metrekareden oluşan 7 katlı bir bina daha inşaa ettiği, üstelik binanın bazı kolonlarının da DSİ’nin yapmış olduğu Değirmen Deresi dere ıslahının duvarının üzerine yapıldığı iddia edildi. Söz konusu inşaatın her evresinde Atakum Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, DSİ Bölge Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara ihbar edilmesine rağmen 1 yıldır yapımına izin verilmesi ve müdadahe edilmemesi dikkat çekti.

2 KATI KAÇAK
Öte yandan aynı kişinin İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi 7836 Ada 7 Parselde 7 kat ruhsatlı olan binasının da, 9 kat ve yapı denetimsiz olarak yapıldığı, projede olmayan çıkmalar olduğu ve bu şekilde kullanımına halen izin verildiği anlaşıldı. Bir çok şikayet olmasına rağmen ilgili kurumların söz konusu kişiyi adeta korumaya alması ve binalarda kaçak katlara göz yummasına Samsunlular tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Yakın zamanda hepimizi üzen bir deprem oldu. Samsun da önemli bir fay hattı üzerinde yer alıyor. Bu kaçak yapılara acilen müdahale edilmeli ve ilgililer hakkında işlem yapılmalıdır. Belediyeler neden kaçağa müsaade ediyor? Ayrıca bu gizemli kişi kim? Neden dur denilmiyor ve korunuyor?" diye sordu.


samsunatakumilkadımkaçak yapı