Geri

Karaman'dan Katı Atık Tesisi'nin kapasite artırımına tepki

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, “Katı Atık Depolama tesisinin kapasite artışını bırakın bu bölgedeki varlığı bile büyük bir sorundur.” dedi.

14:38:55 | 2024-08-15


Haberi Sesli Dinle

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Katı Atık Depolama Tesisinin kapasite artışına tepki gösterdi. Karaman, tesisin çevre ve sağlık sorunlarına sebep olduğunu, yapılacak kapasite artışıyla birlikte bu sorunların artarak devam edeceğini dile getirdi.

ÇEVRE VE SAĞLIK SORUNLARI ARTACAK
Samsun’un İlkadım ilçesi Aşağıavdan ve Kadamut Mahallelerini kapsayan Katı Atık Depolama Tesisisinin kapasite artışına bölge sakinlerinin rızası olmadığını hatırlatan Mehmet Karaman, “Vatandaşlarımız haklı olarak bize ulaşıyor, derdini bizimle paylaşıyor. Tesisin bu haliyle bile tarım ve hayvancılık faaliyetlerine engel olduğunu, sağlık sorunlarına sebebiyet verdiğini söylüyor. Kaldı ki, yapılacak bir kapasite artışıyla birlikte bu sorunların artış göstereceği de aşikardır. Katı Atık Depolama Tesisinde yapılmak istenen kapasite artışı halihazırda insanımızın yaşadığı çevre ve sağlık sorunlarının artışına sebep olacaktır.” ifadelerini kullandı.

TARİHİ BÖLGENİN GELİŞİMİNE ENGEL OLACAK
Katı Atık Depolama Tesisi’nin, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun'a çıktığı Tütün İskelesi'nden Amasya'ya yolculuk ettiği Kurtuluş Yolu güzergâhı üzerinde bulunması sebebiyle bölgenin tarihi bir önemi olduğunu belirten Karaman, “Bir yerleşim yeri olan ve Büyükşehir yasasıyla mahalle konumuna sahip bu bölgede, böyle bir tesisin varlığı kabul edilebilir değildir. Bu tip tesislerin yerleşim yerinden uzak, tarımsal faaliyetlere elverişli alanların dışında kurulması gerekir. Bunun yanı sıra, bu bölge tarihi bir öneme sahiptir. Yapılan kapasite artışıyla bu çöp tesisi Kurtuluş Yolu güzergâhı ile bütünleşecektir. Bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek yerine bölgenin gelişimine engel olacak bu tesisin kapasite artışını bırakın bu bölgedeki varlığı bile büyük bir sorundur. Çevre ve sağlık bilinci taşıyan, tarihi ve kültürel mirasa değer veren hiç kimsenin bu kararı onaylaması mümkün değildir.” şeklinde konuştu.


saadet partisisamsunsamsun milletvekilimilletvekili mehmet karamankatı atık tesisi