Geri

Haluk Tan'dan görevden alınma açıklaması

TFF Samsun Bölge Müdürlüğü görevinden alınan Haluk Tan, yaptığı yazılı açıklamada görev süresince gerçekleştirmeyi planladığı projeleri ve görevden alınma süreciyle ilgili görüşlerini paylaştı.

12:10:41 | 2024-09-13


Haberi Sesli Dinle

Yaptığı açıklamada, bölge futbolunun gelişimi ve eğitime yönelik hedefleri hakkında detaylı bilgi verirken, görevden alınma sebebi olarak ortaya atılan iddiaları da eleştiren Haluk Tan, Samsun bölgesinde futbolun gelişmesi için büyük hayaller taşıdığını belirtti. En önemli projelerinden biri olan, spor eğitimi ve altyapı geliştirme odaklı bir tesis inşa etmek için çeşitli kamu kurumlarıyla iş birliği yaptığını ifade etti. Bu projede hedefinin, en az 50-60 kişilik bir eğitim salonu ile eğitmenlerin konaklayabileceği sosyal donatıların olduğu bir bina inşa etmek olduğunu belirten Tan, Samsun’daki spor camiasına ve gençlere daha dinamik ve donanımlı bir eğitim modeli sunmayı amaçladığını vurguladı.

"Bölgenin Dinamiklerini Harekete Geçirmeye Çalıştım"
Tan, yerel belediyeler, üniversiteler ve çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak amatör sporcuların sağlık, diyet ve performans ölçümüne yönelik projeler geliştirdiğini belirtti. Bu iş birliği ile spor akademilerinden mezun olan öğrencilerin, amatör spor kulüplerin de katkı sağlamasının hedeflendiğini anlatan Tan, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve TFF iş birliği ile ilköğretim okullarında sporun farkındalığını artırmaya yönelik etkinlikler planladığını aktardı. Tan, Türkiye genelinde çocukların hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarına dikkat çekerek, sporun bir yaşam tarzı olarak benimsenmesinin önemine değindi.

Görevden Alınma ve İddialar
Haluk Tan, görevden alınmasının 2 Eylül 2024 tarihinde "gerekli görülen lüzum üzerine" gerçekleştiğini açıkladı. Ancak, bu kararın "mikro milliyetçilik" üzerinden değerlendirilmesini doğru bulmadığını ve bu tür tanımlamaları yakışıksız bulduğunu dile getirdi. Tan, görev süresi boyunca yanlış yönlendirmeler ve şahsi davranışlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, bu süreçte hırsın aklın önüne geçtiğini ifade etti. Ancak kendisinin bu dönemde sağduyulu davranmayı seçtiğini ve herhangi bir gönül kırgınlığı yaratmamaya özen gösterdiğini vurguladı.
Tan, ayrıca TFF yönetim kurulu üyesi Zafer Bahadır Saraç ile iletişime geçtiğini ve TFF Başkanı ile görüşme talebinde bulunduğunu belirterek, görev süresince gerçekleştiremediği projelerini ve düşüncelerini rapor halinde paylaşmayı umduğunu söyledi.

"Gönül Rahatlığıyla Ayrılıyorum"
Açıklamasında, görevden alınma sürecinin ardından kendisine gösterilen destekten dolayı Samsun’daki dostlarına teşekkür eden Haluk Tan, "Bu şehirde beni arayan insanların ilgisi, benim için en büyük madalya" dedi. Tan, görev süresi boyunca her zaman iyi niyetle hareket ettiğini ve görevden alınmasının ardından da gönül rahatlığı içinde olduğunu belirtti.
Haluk Tan, Samsun halkına ve spor camiasına şu mesajı verdi: "Sermayeniz düzgün insan biriktirmek olsun. Belki sonucunu siz göremezsiniz, lakin evlatlarınız cenazenizde bunu görecektir. Herkese hakkım helaldir."


haluk tantfftff samsun