Geri

DOLUDİZGİN!

Bundan sonra Samsunspor'u tutabilene aşk olsun! Son yazımın başlığı ‘Samsunspor koptu geliyor’du. Şimdi de ‘Doludizgin geliyor!’ diyorum!

13:56:25 | 2024-09-30
Tufan İPEK
Tufan İPEK      tufan.ipek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Samsunspor kazanmaya seriye devam ediyor.
Kırmızı-beyazlılar evinde de deplasmanda da adeta şimşek gibi.
Geçen hafta Başakşehir’e ilk yenilgisini tattıran Samsunspor, konuk ettiği ligin güçlü ve formda takımı Göztepespor maçını zorlansa da kazanmayı bildi.
Samsunspor geriye düşse de 3-1, sahadan 4-3 galibiyetle ayrılan taraf olurken; ortaya konan mücadele izlemeye değerdi.

Bu sezon oynanan en gollü ve en mücadele dolu müsabakalardan biri oldu.
Samsunsporu galibiyete taşıyan golleri 28. Dakikada Marius, 70 ve 90+1 de Ntcham, 79. Dakikada da Schindler kaydetti.

Bu müsabakayla birlikte Samsunspor son oynadığı beş müsabakada dört galibiyet alırken; Lig’de de 21 puanlı Galatasaray’ın ardından 15 puanla ikinci sırada yer aldı.

Kırmızı-beyazlılarda yüzler gülüyor.
Samsunspor basamakları teker teker çıkmaya devam ediyor.
Her ne kadar hedefimiz Ligde kalmak diyorsa da Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, taraftarın hesapları daha büyük.
Avrupa neden olmasın? Diyor taraftarlar.

Maç sonu açıklamalarında Göztepespor tarafı bir puanı bile hak etmedik derken; Samsunspor tarafından Reis ise ‘Zor bir maç olacağını biliyorduk. İlk yarı iyiydik. İnancımı geriye düşmemize rağmen asla kaybetmedim. 90 dakika mücadelemizi sürdürdük. Takım olarak vazgeçmedik’ diye açıklamada bulundu.
Hedef Halk Gazetesi’nden Alper Cabbar’ın maç sonu basın toplantısında Thomas Reis’e ‘bu geceki başlığınız ne olurdu?’ sorusuna Reis sadece ‘vazgeçmedik!’ diye yanıt verdi.

*

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, siyasi partilerin il başkanları, Samsunspor yönetimi, ve çiçeği burnunda TFF Bölge Müdürü Hasan Özbulut müsabakayı izleyenler arasındaydı.
Vali Orhan Tavlı’nın son ana kadar ve müsabakadan on dakika kadar daha statta beklemesi gözlerden kaçmazken; verilen fotoğraf çok anlamlıydı.
Birliktelik ve şehrin kucaklaşması bence olumlu bir sinerji yarattı.
Elde edilen başarının altında disiplin ve bu birliktelik yatıyor.

*

Muhteşem geri dönüşü bize yaşatan tüm Samsunsporlu futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum.
Tabi ki, alkışlar teknik ekibe.
Tabi ki, tüm emekçi Samsunsporlulara.
Tabi ki, en büyük taraftara!

*

Bundan sonra Samsunspor'u tutabilene aşk olsun! Son yazımın başlığı ‘Samsunspor koptu geliyor’du. Şimdi de ‘Doludizgin geliyor!’ diyorum!

 


tufan ipeksamsunsporgöztepe