Geri

Bakandan Samsun'a uçuş müjdesi

Samsun-Çukurova hattında Ekim sonu itibarıyla iç hat uçuşlarının başlayacağını müjdeleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,Türkiye genelinde 12 yeni iç hat seferinin de devreye gireceğini belirtti.

14:26:29 | 2024-10-04


Haberi Sesli Dinle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da Türk Hava Yolları (THY), Pegasus, Anadolujet ve SunExpress gibi havayolu firmalarının yöneticileriyle bir araya geldiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dört bir yanına uçuşların dengeli ve verimli bir şekilde planlandığını ifade etti. İç hat uçuşlarına yönelik çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “En az 5 saatlik karayolu veya tren seyahati süresi olan şehirler arasında her gün en az bir uçuş planlıyoruz.” dedi.

SAMSUN-ÇUKUROVA HATTI İLE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK
Yeni uçuş planlarına göre, Çukurova ile Samsun arasında düzenli iç hat uçuşları Ekim ayı sonunda başlıyor. Ayrıca, Rize-Artvin, Antalya, Bursa, Erzurum ve Şanlıurfa gibi şehirler arasında da yeni seferler başlatılacak.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu düzenlemeyle özellikle yaz döneminde artan talepleri karşılamayı hedeflediklerini vurguladı.

HAVAYOLU SEKTÖRÜNDE REKOR BÜYÜME
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılında 214 milyondan fazla yolcunun havayolunu kullandığını ve tüm zamanların rekorunun kırıldığını belirtti. 2025 yılı itibarıyla bu sayının 250 milyonun üzerine çıkacağını öngördüklerini dile getiren Bakan Abdulkadir Uraloğlu,, Türkiye’nin sivil havacılık alanındaki büyümesinin Cumhuriyet’in 100. yılında da hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

TAVAN FİYAT UYGULAMASI SIKI DENETİMDE
Toplantıda gündeme gelen önemli bir konu da iç hatlardaki tavan fiyat uygulamasıydı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu , yolcuların mağduriyet yaşamaması için bilet fiyatlarına getirilen tavan fiyat uygulamasının sıkı bir şekilde denetlendiğini vurguladı. Ağustos ayından bu yana bir uçuşun yüzde 80'lik dilimi için 2.500 TL, kalan yüzde 20'si için ise 4.000 TL tavan fiyat uygulandığını hatırlatan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, bu uygulamanın devam edeceğini belirtti.

12 YENİ İÇ HAT UÇUŞU YOLDA
Ekim sonunda başlayacak 12 yeni iç hat seferleri ile Türk havacılığında iç hat uçuşlarının kapsamı genişleyecek. SunExpress tarafından başlatılacak olan seferlerle birlikte, Samsun-Çukurova uçuşlarının yanı sıra İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, Çukurova-Trabzon gibi hatlar da devreye girecek.

Haber: Köksal ÖNER


ulaştırma bakanıabdülkadir uraloğlusamsunuçakuçak seferi